Affärsområde Innovationer!

Den berömde vetenskapsmannen Albert Einstein har fångat det hela. 

Nedan hittar du en bråkdel av hans berömda citat!

Stanna upp och tänk efter, allt omkring oss kanske inte alls är som du ser det. Det finns mer att fundera över och varför finns vi i denna illusion?

Ett affärsområde som är bland de svåraste som finns. 

Att producera nya ideér och ge sig ut i det okända (utanför boxen), men samtidigt så är det mycket stimulereande. Jag är övertygad att de flesta har ingen aning om vad som väntar ifall man väljer den banan. Man väljer inte själv heller det bara kommer till dig. Man kallar det intuition och jag har upplevt det många gånger. Jag känner mig själv som att ligga fel itiden 35-40 år före och det skapa problem.

"In tellektet har lite att göra med vägen till insikt, den kommer plötsligt i medvetandet, kalla det intuition eller vad du vill, lösningen kommer till dig och du förstår inte hur eller varför.”

Alla olika religioner, all sorters konst och all vetenskap är grenar på samma träd.”


Gud är bara ”barnslig vidskepelse” och judarna är inte alls hans utvalda folk

Tiden finns inte – vi uppfann den. Tid är vad klockan säger. Skillnaden mellan det förflutna, nuet och framtiden är en orubblig och ihållande illusion. ”

"Verkligheten är bara en illusion, om än en mycket verklighetstrogen och ihållande illusion.”

När det gäller materia har vi haft helt fel, det vi kallar materia är energi, vars vibrationer är så låga att sinnena uppfattar de och är reducerade så mycket att vi kan se vibrationerna. Materia existerar inte!”

”Energi kan inte skapas eller förstöras, den kan bara ändras från en form till en annan. Detta är inte filosofi. Det är fysik. Allt är energi och det är allt som finns”


”En sak jag har lärt mig under ett långt liv: att all vår vetenskap, mätt mot verkligheten, är primitiv och barnslig. Vi vet fortfarande inte en tusendel av en procent av vad naturen visar. Det är fullt möjligt att bakom våra sinnen döljs världar som vi inte ens är medvetna om. ”


”Endast två saker är oändliga, universum och mänsklig dumhet, och jag är inte säker på det förra.”


”En människa är en del av en helhet, kallad av oss ”universum”, en del som är begränsad i tid och rum. Hon upplever sig själv, sina tankar och känslor som något åtskilt från allt annat, en slags optisk illusion av medvetande. Denna illusion är som ett fängelse för oss, som begränsar oss till våra personliga önskningar och tillgivenhet för några personer närmast oss. Vår uppgift måste vara att befria oss från det här fängelset genom att bredda vår medkänsla till att omfamna alla levande varelser och hela naturen i dess skönhet.”


”När jag tänker kommer inga insikter, om jag slutar tänka och är i tystnad; då kommer sanningen till mig. ”


”Om du inte kan förklara det enkelt, förstår du det inte tillräckligt bra.”

Einstein, när han var 76 år, till en väns familj när vännen hade gått bort:
”Nu har han hunnit före mig i sin hädanfärd från denna besynnerliga värld. Det betyder ingenting. För dem av oss som tror på fysik, är skillnaden på det förflutna, nuet och framtiden bara en illusion, hur envis denna illusion än må vara.”


Ta dig tid att ta till dig vad denna berömda veteskapsmann har sagt, så inser du att världen är inte så enkel som du kanske först tror. Tyvärr gör vi vårt bästa för att förstöra den. Den absolut störtsa delen av befolkningen begriper inte vad som pågår och än mindre kan dra ut konsekvenserna av vad de sysslar med.